30Αυγ
Outsourcing – Τα οφέλη ενός εξωτερικού συνεργάτη
Business

Πρωτεύον στόχος κάθε επιχείρησης είναι η μείωση του κόστους και η βελτίωση της λειτουργίας τους. Η ανάθεση εργασιών σε έμπειρους και εξειδικευμένους, εξωτερικούς συνεργάτες (outsourcing), μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στην επιχειρηματική στρατηγική.

Μείωση λειτουργικού κόστους

Ίσως το προφανέστερο όφελος για κάθε επιχείρηση, αφού μπορεί να αναθέσει σε εξωτερικό συνεργάτη στον βαθμό που επιχείρηση επιθυμεί τις λειτουργίες λογιστηρίου-μισθοδοσίας, (από την επίβλεψη μέχρι την πλήρη διαχείριση), σε κόστος αρκετά χαμηλότερο από την αντίστοιχη «εσωτερική» διαχείριση των λειτουργιών αυτών.

Αποδέσμευση πόρων

Συνεπώς η επιχείρηση απαλλάσσεται από τις συγκεκριμένες λειτουργίες, και απελευθερώνει πόρους τους οποίους μπορεί να επικεντρώσει και να αξιοποιήσει πιο αποδοτικά, στον κύριο στόχο της, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά της.

Αύξηση της ποιότητας

Οι εξειδικευμένοι εξωτερικοί συνεργάτες γνωρίζουν καλά το αντικείμενο που αναλαμβάνουν, έχουν επενδύσει σε ικανό προσωπικό και προηγμένα πληροφοριακά συστήματα και είναι η δουλειά τους να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες τους, σε τομείς όπως οι παρακάτω:

Περισσότερα
28Αυγ
Δράση 4.2.2 Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων (με τελικό προϊόν μη γεωργικό)
Νέα

H 1η Πρόσκληση αφορά αποκλειστικά την υποβολή αιτήσεων στήριξης για επενδύσεις στη Μεταποίηση, Εμπορία ή και Ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων (Μέτρο 4.2) του Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014 – 2020» και συγκεκριμένα στη Δράση 4.2.2: «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εκτός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γεωργικό προϊόν).

Περισσότερα
03Αυγ
Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων
ΝέαLeave a comment

Ενεργοποιήθηκε σήμερα στις 3 Αυγούστου 2017, ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός, (‬Νόμος 4469/2017), που προβλέπει ‬μία ‬διαδικασία ρύθμισης όλων ‬των οφειλών μια επιχείρησης ‬προς ‬το ‬σύνολο ‬των πιστωτών, ‬δηλαδή ‬τράπεζες, εφορίες, ‬τελωνεία, ‬δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες (π.χ. προμηθευτές).
Θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31/12/2018, ενώ στις 4 Αυγούστου 2017 θα τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών.
Αξιολογώντας την πραγματική οικονομική ικανότητα μιας επιχείρησης, η πλειοψηφία των πιστωτών και ο οφειλέτης θα έχουν τη δυνατότητα να καταλήξουν σε ένα πλάνο αποπληρωμής, που προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις ή ακόμα και «κούρεμα» οφειλών.

Περισσότερα
15Ιούν
ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ i-bank Simple Pay Spot
Νέα

i-bank simple payΠληρωμη λογαριασμων γρηγορα και απλα! Με το i-Βank Simple Pay Spot!

Το λογιστικό μας γραφείο προσφέρει την υπηρεσία i-bank Simple Pay Spot της Εθνικής τράπεζας. Στο γραφείο μας μπορείτε να πληρώνετε εύκολα και γρήγορα τους λογαριασμούς σας για ρεύμα, νερό κινητή & σταθερή τηλεφωνία, καθώς και άλλες υπηρεσίες ή να αγοράζετε χρόνο καρτοκινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικό παράβολο χωρίς να περιμένετε σε τραπεζικές ουρές.
Η πληρωμή λογαριασμών μπορεί να γίνει είτε με μετρητά, είτε με χρήση της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Περισσότερα
15Ιούν
ΕΣΠΑ 2014-2020: Αυτοαπασχόληση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης-Β΄Κύκλος
Νέα

espaΑναμένεται να ξεκινήσει ο Β’ κύκλος των ΕΣΠΑ που αφορά την υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους, σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης των πτυχιούχων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Περισσότερα